Mediální workshop pro děti
Pořádá: Středisko společných činností AV ČR, Česká televize

Prezenčně
workshop

neděle 10. 11., 13:00
Publikum: rodiny s dětmi, 1. stupeň ZŠ, 2. stupeň ZŠ, studenti SŠ
Téma: zpravodajství
Přibližná délka trvání: 90 min
BEZ REZERVACE
Ve spolupráci s Českou televizí jsme si pro Vás připravili mediální workshop vycházející z oblíbeného pořadu Zprávičky, který přináší Vašim dětem novinky z každého dne.

Na co se můžete těšit?
Dramaturg a reportéři pořadu představí dětem pořad Zprávičky vč. videoukázek. Vaše děti se mohou těšit na interaktivní workshop psaní zpráv, natáčení mobilem, vystupování před kamerou a mluvení do mikrofonu. Chybět nebude ani diskuze s reportéry pořadu, autogramiáda a k dispozici budou pro Vaše děti i drobné suvenýry ČT :D.

Dramaturg pořadu Zprávičky

Petr Kopecký
Česká televize
Dlouholetý redaktor ČT působil jako reportér, moderátor a editor zpravodajství, zahraniční zpravodaj i dramaturg aktuální publicistiky. Od roku 2013 vede denní pořad Zprávičky na ČT:D.

Redaktor pořadu Zprávičky

Lukáš Vopršal
Česká televize
Absolvoval mediální a komunikační studia na Metropolitní univerzitě Praha a žurnalistiku na Fakultě sociálních věd UK. Od r. 2017 reportér pořadu Zprávičky ČT:D, zaměřuje se na vědecká témata. Aktivně se účastní workshopů mediální výchovy Televize ve vaší škole.
Ondřej Hruška
Česká televize
Bývalý redaktor školní redakce Televize Kolín. absolvoval Český jazyk pro média a veřejnou sféru na Pedagogické fakultě UJEP a žurnalistiku na Fakultě sociálních věd UK. Od r. 2022 reportér pořadu Zprávičky ČT:D, zaměřuje se na volný čas dětí. Aktivně se účastní workshopů mediální výchovy Televize ve vaší škole. Od roku 2024 je moderátorem pořadu Zprávičky ČT:D.